Fietsenstalling station Dronten.
Fietsenstalling station Dronten. Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente tijdens coronacrisis terughoudend met verwijderen fietsen bij station

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is momenteel terughoudend met het verwijderen van weesfietsen bij het station. Tijdens de coronacrisis worden alleen fietsen verwijderd die hinderlijk of gevaarlijk zijn neergezet.

De gemeente ruimt sinds een aantal jaren de zogenaamde ā€˜weestfietsenā€™ op. Dit zijn tweewielers die langer dan 21 dagen in de openbare ruimte zijn geparkeerd. De eigenaren kunnen ze tegen betaling terugkrijgen.

Studenten

Momenteel staan er bij het station Dronten veel fietsen in de stallingen, terwijl er relatief weinig reizigers zijn. ā€žDeels zijn dit fietsen van mensen die wel met de trein reizen. Deels zijn dit fietsen van studenten van de Aeres Hogeschool die thuis zitten en hun fiets bij het station gestald hebben. En deels zijn dit werkelijk weesfietsen.ā€

De gemeente heeft voor ā€™t laatst gecontroleerd op 6 maart. Tijdens deze ronde zijn er tien fietsen van een sticker voorzien. Sindsdien is de gemeente dus terughoudend. ā€žMaar wanneer in de loop van juni het MBO en HBO ook weer (deels) naar school gaat, ontstaat er een andere situatieā€, voegt een woordvoerder van de gemeente eraan toe.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden