Winkelcentrum Suydersee
Winkelcentrum Suydersee ©maartenheijenk.nl

Opnieuw uitstel plannen winkelcentra; college wil toch voortgang erin houden

Algemeen

DRONTEN - De toekomstplannen voor de diverse winkelcentra in de gemeente Dronten hadden eigenlijk in december klaar moeten zijn. Wethouder Irene Korting (VVD) stelde het echter uit tot ‘eind maart of april 2020’. Gisteren stelde ze in een brief aan de gemeenteraad dat het juli wordt.

Het jongste uitstel heeft te maken met de coronacrisis. „Ondernemers, vastgoedeigenaren en maatschappelijke organisaties zijn druk bezig om hun eigen bedrijf of organisatie aan te passen naar de huidige omstandigheden”, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad, „Ze worden hard getroffen.”

Voortgang

Het CDA was in het verleden bang dat de wethouder de toekomstplannen zou afraffelen. Irene Korting antwoordde steeds dat zorgvuldigheid boven snelheid ging. Toch hebben B en W recentelijk besloten ‘de voortgang erin te houden’. Dit ondanks het feit dat er de afgelopen maanden door de coronaproblemen weinig is overlegd met de winkeliers.

B en W nemen volgende maand een besluit over de actieplannen. Vervolgens is het de bedoeling dat ze in juli door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden