Rieke de Vlieger
Rieke de Vlieger ©maartenheijenk.nl

20% minder aanmeldingen voor Aeres Hogeschool Dronten: „Maar dat zegt niks”

Algemeen

DRONTEN - Bij Aeres Hogeschool Dronten maakt men zich nog geen zorgen over het studentenaantal voor het komende studiejaar. Het aantal aanmeldingen ligt wel ongeveer 20% lager dan vorig jaar op dit moment. „Maar dat zegt niks, omdat de aanmeldingen nog elke dag binnenkomen”, stelt directeur Rieke de Vlieger.

Door de corona kunnen studenten zich later aanmelden dan gewoonlijk. „Je ziet daardoor ook landelijk dat het aantal aanmeldingen lager ligt dan vorig jaar op dit moment. Dat heeft allemaal te maken met corona.” Het beeld bij de hogeschool in Dronten is op dit moment niet anders dan landelijk.

Bindend studie-advies

Tegenover het lagere aantal aanmeldingen staat wel dat er minder eerstejaars studenten afhaken. „Aan het eind van het eerste jaar hadden wij altijd een bindend studie-advies. Had je een bepaald aantal studiepunten niet behaald, dan moest je weg”, legt De Vlieger uit, „Dat is nu een jaar opgeschoven. Studenten hoeven pas aan het eind van het tweede jaar aan die drempel te voldoen. Dus veel meer eerstejaars gaan door naar het tweede jaar.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden