De huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Visvijverweg.
De huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Visvijverweg. Google Maps

Dronten verwacht verdubbeling van vraag naar huisvesting van ‘Polen’

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten huisvest momenteel volgens de officiële cijfers 744 tijdelijke arbeidsmigranten. Het gemeentebestuur verwacht dat er de komende drie jaar ruim 850 extra woonplekken voor 'Polen' nodig zijn.

B en W zitten er niet over in of er voldoende huisvesting voor arbeidsmigranten gerealiseerd kan worden. Initiatiefnemers kloppen namelijk nu al zeer regelmatig bij de gemeente aan. Het gaat dan volgens wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) doorgaans om projecten die kleiner zijn dan de Visvijverweg, waar drie jaar geleden een compleet ‘Polendorp’ is gebouwd voor 300 arbeidsmigranten.

Binnen bebouwde kom

Als het aan B en W ligt, zijn accommodaties tot 150 personen ook welkom binnen de bebouwde kom. Huisvesting van 150 tot 300 arbeidsmigranten is volgens de plannen van het college alleen in het buitengebied toegestaan.

De grote vraag naar huisvesting heeft niet alleen te maken met een groei van het aantal buitenlandse werknemers. Daarnaast speelt ook het verdwijnen van de bestaande huisvesting voor 270 personen op de campus in Dronten.

Vakantieparken

Ook gaat de gemeente harder optreden tegen Polen op recreatieparken. Het gemeentebestuur vindt huisvesting van arbeidsmigranten op vakantieparken ongewenst, omdat er dan minder ruimte is voor vakantiegangers.

Bovendien zouden ze ervoor zorgen dat de parken minder aantrekkelijk zijn voor recreanten. Hoeveel arbeidsmigranten er op de parken wonen, is bij de gemeente op dit moment niet bekend.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden