Afbeelding

Mensen met coronaklachten kunnen zich vanaf woensdag laten testen in Lelystad

Algemeen

DRONTEN - Ook in Flevoland start de GGD volgende week met uitgebreide testmogelijkheden voor corona. De tests vinden plaats bij de bestaande teststraat in Lelystad. Mochten zich veel mensen melden, dan kan de GGD een tweede testlocatie openen in de brandweerkazerne in Almere.

Komende maandag maakt de GGD een landelijk telefoonnummer bekend, waar afspraken gemaakt kunnen worden. „Alleen personen met klachten die horen bij corona (koorts, benauwdheid, hoesten) kunnen een test aanvragen.”, aldus de GGD, „Zij bellen dan met dit landelijke nummer voor het inplannen van de test. Er wordt een aantal vragen gesteld en als het van toepassing is wordt een afspraak gemaakt.”

Testen begint woensdag

Via de afsprakenlijn wordt informatie gegeven over hoe de test verloopt en wat men kan verwachten. Evenals uiteraard dag, tijdstip en locatie. Het daadwerkelijke testen begint op woensdag.

De uitslag van de test verloopt eveneens via het landelijke afsprakennummer: „Men wordt teruggebeld over de uitslag. Is de uitslag negatief (geen corona vastgesteld) dan is er verder geen opvolging nodig. Is de uitslag positief (wel corona vastgesteld) dan krijgt men nadere informatie en instructies van GGD Flevoland.”

„De test die afgenomen wordt, laat zien of de persoon op het moment van de test besmet is met het coronavirus. De test laat niet zien of iemand het virus in het verleden heeft gehad." GGD Flevoland vraagt dan ook expliciet alleen personen aan te melden die vermoeden besmet te zijn.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden