Afbeelding
Flevonice

Geen NK veldloop vanwege hoge kosten en onzekere situatie Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten had de Nederlandse kampioenschappen veldloop voor gemeenteambtenaren in 2021 toegewezen gekregen. De wedstrijd moest gehouden worden bij Flevonice. B en W hebben de afgelopen week besloten de aanwijzing terug te geven.

De editie van dit jaar zou in Wierden worden gehouden, maar is afgelast vanwege de coronacrisis. Omdat de Twentse gemeente al kosten had gemaakt, is besloten dat de hardloopwedstrijd daar nu in 2021 plaatsvindt.

Dronten zou dan doorschuiven naar 2022. Inmiddels constateert het gemeentebestuur echter dat Flevonice ā€˜grote financiĆ«le en economische problemen heeftā€™. Daardoor is het onduidelijk of het bedrijf in 2022 partner kan zijn voor dit evenement.

Hoge kosten

Een ander probleem zijn de kosten. B en W hadden al een ā€˜voorbereidingskredietā€™ van 15.000 euro beschikbaar gesteld en verwachtte dat het in totaal 50.000 euro zou gaan kosten: ā€žIn deze tijden van herijkingen en extra kosten als gevolg van de Corona-crisis is dit uit financieel en moreel oogpunt niet uit te leggen aan de inwoners.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden