De sluis bij Roggebot.
De sluis bij Roggebot. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Kanoclub heeft 38 bezwaren tegen weghalen Roggebotsluis: „Wij lijken het afvalputje”

Sport

DRONTEN - Kanovereniging Skonenvaarder uit Kampen vreest de dupe te worden van de plannen voor de omgeving van Roggebotsluis. De vereniging diende een lijst van 38 bezwaren in bij de diverse overheden, waaronder de gemeente Dronten: „Wij lijken het afvalputje.”

De kanoclub is gevestigd aan de Kampense kant van het Drontermeer, vlak achter de Music Club. Skonenvaarder beklaagt zich over tal van zaken, waaronder de bereikbaarheid. Het belangrijkst is het weghalen van de Roggebotsluis: „Dit heeft een grote impact op het hele reilen en zeilen van de vereniging.”

Overstromingsrisico

De club stelt dat het overstromingsrisico van het terrein en het clubgebouw nu 1 op 1.100 is. Straks zou dat 1 op 100 worden. „Door het verwijderen van de Roggebotsluis komen wij buitendijks te liggen waardoor wij voor overstroming geheel onverzekerbaar worden”, schrijft de vereniging aan de gemeenteraad van Dronten, „Dus in geval van calamiteit komt ons voortbestaan in gevaar. Daarvoor eisen wij afdoende maatregelen.”

De vereniging stelt dat de grond voor het nieuwe ‘Reevedorp’ bij Kampen wordt opgehoogd, terwijl haar terrein juist wordt vrijgegeven aan de elementen: „Dat riekt naar een vorm van willekeur die niet aanvaardbaar is.”

Skonenvaarder

Knooppunt Roggebot

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden