Mark Dekkers
Mark Dekkers eigen foto

Concerten in tuinen in plaats van huiskamers in Dronten: „Musici ondersteunen”

Cultuur

DRONTEN - Twee jaar op rij werd er in Dronten een ‘Livingroomtour’ gehouden met een reeks huiskamerconcerten voor het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor concerten in de tuin in plaats van de huiskamer. En de muzikanten zèlf zijn deze keer het goede doel: „Want binnen de cultuursector zijn de musici hard getroffen door de coronacrisis.”

Op zondagmiddag 5 juli zijn er tussen half twee en vijf uur op drie locaties in Dronten huiskamerconcerten, waarbij de opbrengst volledig naar de muzikanten gaat. „Gezellig en gevarieerd”, kondigt de organisatie aan, „De bezoekers kunnen genieten van zeer diverse en verrassende muzikale optredens, van pop tot jazz, voor elk wat wils.”

René Brunt en Nadine Braam

Elk optreden duurt twintig tot dertig minuten. Aan het programma wordt nog gewerkt, maar de artiesten zijn grotendeels afkomst uit Dronten en omgeving. In ieder geval komt de Drontense sopraan Renée Brunt met een klassiek ensemble, ook treedt zangeres Nadine Braam uit Dronten op samen met een gitarist. Daarnaast komen Jan Willem van Delft (pianist) en Janine Beens (zangeres) met jazz- en soulmuziek.

„Livingroomtour Dronten wil de musici juist nu ondersteunen door hen een podium te bieden. Professionele musici die van de muziek leven, hebben met deze tuinconcerten weer de mogelijkheid van zich te laten horen en wij hoeven alleen maar te genieten van al het moois zij ons deze middag brengen.”

Informatie en kaarten:

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden