Afbeelding

Wie trouwt er nog tijdens coronaweken? 65% minder huwelijken in Dronten

Gemeente

DRONTEN - Sinds de invoering van de coronamaatregelen is het aantal huwelijken in de gemeente Dronten fors teruggelopen. In de weken 12 tot en met 23 werden er vorig jaar 40 huwelijken afgesloten. Dit jaar waren dat er nog maar 14, ofwel een afname met 65%.

De gemeente Dronten meldt dat een deel van de huwelijken is verplaatst naar een later tijdstip, een ander deel is geannuleerd: „Het ligt in de verwachting, dat als de maatregelen per 1 september verder worden versoepeld, er in het vierde kwart nog wel wat ingehaald kan worden.”

Sterker dan landelijk

De teruggang in Dronten is sterker dan landelijk. Het CBS meldt dat bijna de helft minder stellen elkaar het jawoord gaf dan in 2019. Het aantal geregistreerde partnerschappen nam zowel landelijk als in Dronten minder af dan het aantal huwelijken. Vorig jaar waren dat er in Dronten 17 in de weken 12 tot en met 23, dit jaar 14.

Door de maatregelen mochten er bij huwelijken maximaal dertig personen aanwezig zijn. Ook de sluiting van de horeca heeft ongetwijfeld meegespeeld bij het besluit van veel geliefden om het huwelijk uit te stellen of te annuleren.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden