Paul Gach (VVD)
Paul Gach (VVD) ©maartenheijenk.nl

Maximaal één parkeerplek in Swifterbant-zuid: „Een beetje een achterhaald standpunt”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als het aan B en W ligt komt er in de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid maximaal één auto-parkeerplek aan huis. Op die manier wil het gemeentebestuur het ‘ongebreidelde autobezit’ terugdringen. Leefbaar Dronten en VVD plaatsen daar hun vraagtekens bij.

„Eén auto per huishouden is toch een beetje een achterhaald standpunt”, vindt Foeke Bongers (Leefbaar). Mocht het gemeentebestuur eraan vasthouden, dan vindt hij dat er in ieder geval ‘iets’ moet gebeuren qua openbaar vervoer.

Europese steden

Paul Gach (VVD) verwonderde zich erover dat tot die ene auto is besloten na een vergelijking met een aantal grote Europese steden. Hij voelt meer voor een parkeernorm ‘die past bij de toekomstige polderbewoner in Swifterbant’.

„Prijst de wijk zich niet uit de markt?”, zo vertaalde wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) de bedenkingen van Gach. De wethouder wees erop dat de wijk ‘meer dan voldoende’ parkeerplaatsen krijgt, maar dat de extra plaatsen niet meteen voor de deur komen: „We willen verkennen of het geclusterd kan op een aantal plekken in de wijk.”

Siepel wil de verdeling van parkeerplaatsen nog best eens onderzoeken: „Want wij doen dit voor de bewoners.” Toch kaatste hij ook de bal terug naar de gemeenteraad: „U hebt gevraagd om een duurzame en innovatieve wijk en daar is mobiliteit één van de aspecten van.”

Swifterbant-zuid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden