De huidige paardenweides in Swifterbant-zuid.
De huidige paardenweides in Swifterbant-zuid. ©maartenheijenk.nl

VVD wil toch onderzoeken of paardenweides Swifterbant verplaatst moeten worden

Swifterbant

SWIFTERBANT - De VVD-fractie in de gemeenteraad vraagt zich af of voldoende is onderzocht of de paardenweides bij de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid misschien toch verplaatst moeten worden.

De paardenweides liggen tussen het Swifterbos en de nieuw te bouwen wijk van Swifterbant. Eerder vroegen Leefbaar Dronten en de vereniging Dorpsbelangen zich al af of ze niet verplaatst moeten worden.

Volgens wethouder Roelof Siepel kunnen de weides op een hele goede manier ingepast worden in de wijk. Daarover is ook gesproken met de vereniging Het Behouden Paard en die willen meewerken aan het realiseren van fiets- en wandelpaden tussen de weides door.

Volmondig ja

„Op uw vraag of voldoende is onderzocht of ze weg kunnen, is het antwoord nee. Maar als u vraagt of voldoende is onderzocht of ze kunnen blijven, dan is het antwoord volmondig ja”, zei de wethouder.

Paul Gach voegde eraan toe dat hij de weides niet zozeer volledig wil verplaatsen, maar hij wil ze wel iets anders inpassen in de plannen. Rob van der Schans (D66) verwonderde over de belangrijke positie van ‘die paardenstalletjes’ in de discussie.

Swifterbant-zuid