De locatie aan De Vierlander.
De locatie aan De Vierlander. screenshot collegevoorstel

Twintig appartementen aan De Vierlander voor jongeren met beperking uit Dronten

Algemeen

DRONTEN - De JP vd Bent Stichting gaat aan De Vierlander in Dronten-west twintig appartementen bouwen voor jongeren uit Dronten met een ‘levenslange verstandelijke beperking’. B en W gaan akkoord met het voorstel en stelt dat ook de buurt er geen probleem mee heeft.

De stichting heeft al vijf jaar een onderkomen voor 18 bewoners aan de Ecu, vlakbij het spoor. Dit is ontstaan door de vraag van ouders. Hun kinderen kunnen daar met begeleiding ‘zo normaal mogelijk zelfstandig wonen’.

Wachtlijst

De ouders vinden het belangrijk dat hun kind in dezelfde gemeente wonen. Omdat er in Dronten een behoorlijke wachtlijst was, is de stichting op zoek gegaan naar een tweede locatie. „Al voor realisatie van het complex is bekend dat alle appartementen definitief kunnen worden ingevuld met jongeren afkomstig uit Dronten”, schrijft de gemeente.

De stichting heeft mede voor De Vierlander gekozen vanwege de korte afstand tot de Ecu. Het nieuwe gebouw komt op de plek waar vroeger een inmiddels gesloopte school heeft gestaan. B en W willen drieduizend meter grond verkopen aan de stichting en stellen de gemeenteraad voor het bestemmingsplan te wijzigen.

De locatie aan de Ecu.