It's Kringloop
It's Kringloop eigen foto

It’s draait weer volop: „Onmisbaarheid kringloopwinkel blijkt tijdens coronacrisis”

Algemeen

DRONTEN - Bij It’s Kringloop aan de Noord merken ze sinds de heropening, ruim een maand geleden, hoe belangrijk kringloopwinkels zijn geworden: „It’s Kringloop is goed voor jaarlijkse besparing van één miljoen kilo ‘afval’.”

Zeker in het begin van de coronacrisis zijn de inwoners van de gemeente Dronten massaal aan het opruimen gegaan, constateren ze bij It’s: „Huis, tuin en keuken werden flink onder handen genomen. Helaas konden deze, veelal goed bruikbare spullen, tijdelijk niet naar de kringloopwinkel gebracht worden omdat deze noodgedwongen de deuren sloten begin maart.”

Platgebeld

„Tijdens onze sluiting werden we platgebeld of men niet toch wat spullen kon komen brengen, maar we hebben gekozen voor de gezondheid van onze vrijwilligers en klanten en hebben de deuren gesloten gehouden”, vertelt eigenaar Lieke de Lange.

„Helaas zagen we hierdoor een flinke stijging van afvaldumpingen bij ons voor de deur, maar ook in de rest van de gemeente. Nu vernemen wij via DeDrontenaar.nl dat de afvalstoffenheffing wellicht weer omhoog gaat, omdat de inwoner van Dronten in deze periode veel meer heeft weg moeten gooien wat normaal gesproken bij de kringloopwinkels terecht zou zijn gekomen. We zijn dus maar wat blij dat we weer klaar kunnen staan voor onze klanten. En hier wordt dan ook weer veel gebruik van gemaakt!”

Onmisbaar

It’s Kringloop stelt jaarlijks goed te zijn voor besparing van één miljoen kilo ‘afval’: „Een kort rekensommetje leert dus dat er tijdens de drie maanden sluiting van It’s, 250.000 kilo extra spullen naar de milieustraat is gebracht. En dat alleen al voor één kringloopwinkel! Een onmisbaar onderdeel in de verduurzaming van de gemeente Dronten en een mooie besparing op de nota van inwoners.”

Goederen brengen

  • Klanten van It's Kringloop kunnen op dinsdag, woensdag en donderdag terecht voor het aanbrengen van goederen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden