Willemien Wever (CDA)
Willemien Wever (CDA) ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad Dronten steekt stokje voor studenten of ‘Polen’ op bedrijventerreinen

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten heeft vanavond de visie van B en W op de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten overgenomen. Wel werd er op initiatief van CDA en D66 een stokje gestoken voor huisvesting op bedrijventerreinen.

Het gemeentebestuur wilde studentenhuizen en ‘Polenhotels’ op bedrijventerreinen onder voorwaarden toestaan. CDA en D66 zagen dat helemaal niet zitten. Zij stelden dat bedrijventerreinen niet zijn ingericht op bewoning. Beide fracties vreesden een run op leegstaande bedrijfspanden en wilden eerst weten wat de risico’s en gevolgen zijn.

Anders ingericht

„Bedrijventerreinen zijn bewust anders ingericht”, zei Willemien Wever (CDA). Zij miste de onderbouwing en de analyse bij het voorstel van B en W: „Wij vinden dit onwenselijk.”

„Het leidt er wel toe dat we minder mogelijkheden hebben, maar wij kunnen uw overwegingen wel volgen”, gaf wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) toe. Met alleen de stemmen van GroenLinks, PvdA en SP tegen, werd het voorstel van CDA en D66 aangenomen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden