Horeca-concurrenten hebben bezwaar tegen reclamezuil: „Mosterd na de maaltijd”
Horeca-concurrenten hebben bezwaar tegen reclamezuil: „Mosterd na de maaltijd” Yvo Sajet

Horeca-concurrenten hebben bezwaar tegen reclamezuil: „Mosterd na de maaltijd”

Algemeen

DRONTEN - „Mosterd na de maaltijd”, zo omschrijft Marcel Schreuder de bezwaren van Ria en Tom Dekker tegen de reclamezuil voor de nieuwe Febo en Subway in Dronten. Als projectontwikkelaar is hij opdrachtgever voor de bouw van beide fastfoodzaken. Schreuder gaat er van uit dat ze in oktober of november gewoon open gaan.

Ria en Tom Dekker zijn eigenaars van BrasseRia en FrieteRia op bedrijventerrein Business Zone Delta. Zij hebben bezwaren tegen de twaalf meter hoge reclamezuil bij de rotonde Dronterringweg/Overijsselseweg. Donderdag lichtten zij dat toe bij de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Dronten. Dat was op dezelfde dag dat de zuil geplaatst werd (zie foto).

Oud zeer

Het echtpaar Dekker wil haar bezwaren niet toelichten voordat er een uitspraak is: „Het is ook een privékwestie.” Volgens Marcel Schreuder zit er wat oud zeer bij hen: „Omdat het in het verleden een paar keer met de gemeente niet goed is gegaan in de communicatie.” Hij stelt dat het pijnpunt niet zozeer de reclamezuil is: „Maar omdat wij een horecagelegenheid aan het realiseren zijn, willen ze nu hun punt maken.”

Schreuder vertelt dat alle vergunningen voor beide fastfoodzaken en voor de reclamezuil binnen zijn. Ook het bestemmingsplan is gewijzigd: „Wij hebben de hele bezwarenprocedure al doorlopen. Pas daarna zijn er bezwaren binnengekomen, dus het is een beetje een vreemde situatie. Wij kunnen er weinig mee, maar het is wel vervelend.”

Bouw volgens planning

De bouw van de restaurants gaat ondertussen door en is volgens de planning klaar als B en W in augustus of september een uitspraak doen over de zuil. De werkzaamheden gaan allemaal iets langzamer dan gepland, maar het is nog steeds de bedoeling dat Febo en Subway in oktober of november open gaan.

De horeca heeft het moeilijk in de coronatijd. Hebben beide bedrijven nog overwogen zich terug te trekken uit Dronten? „Er waren al overeenkomsten getekend, dus dat was niet aan de orde”, antwoordt Schreuder, „Bovendien is het juist in de coronatijd erg druk geweest bij onze drive-throughvestigingen. De restaurants waren dicht, de mensen moesten toch eten en kiezen dan vaak voor een drive through.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden