De Regenboog
De Regenboog ©maartenheijenk.nl

Bewoners De Regenboog mogen twee willekeurige bezoekers per dag ontvangen

Algemeen

DRONTEN - Zorgorganisatie Coloriet verruimt vanaf 1 juli fasegewijs de bezoekregeling bij woonzorgcentrum De Regenboog. Daarnaast komt er ook een verruiming voor het naar buiten gaan, de inzet van vrijwilligers, het gebruik van het restaurant en het organiseren van gezamenlijke activiteiten voor bewoners.

„De versoepelingen lopen gefaseerd, om goed te testen wat de effecten zijn”, aldus Coloriet, „Veiligheid en welbevinden van bewoners staan daarbij voorop. Wanneer er meer nieuwe besmettingen van het coronavirus in Flevoland geconstateerd worden, kan het zijn dat de versoepeling tijdelijk teruggedraaid moet worden.”

Bezoekers

De belangrijkste maatregel is dat dat de bewoners in plaats van twee vaste bezoekers twee willekeurige bezoekers per dag mogen ontvangen. Bewoners die dit willen kunnen weer zelf, of samen met bezoek of vrijwilliger, een wandeling of andere activiteit buiten De Regenboog ondernemen.

De bewoners van de woonzorgcentra kunnen inmiddels alweer een kopje koffie drinken op het wijkplein. Gezamenlijk eten in het restaurant kan vanaf 29 juni. Een week erna kunnen ook anderen weer op het wijkplein eten. De volgende fase is het openstellen voor bezoek uit de buurt.

Vrijwilligers hielpen al om bezoekers bij de ingang van de locaties te ontvangen. Coloriet kijkt nu waar vrijwilligers nog meer ingezet kunnen worden.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden