Nieuwe natuur
Nieuwe natuur eigen foto gemeente Dronten

Wethouder en deelnemers steken schop in de grond voor project ‘nieuwe natuur’

Algemeen

DRONTEN – Wethouder Roelof Siepel en de deelnemers aan ‘nieuwe natuur’ staken gisteren de schop in de grond voor de realisatie van het project aan de oostkant van de gemeente Dronten. Symbolisch bekrachtigden ze daarmee de overeenkomsten, die de uitvoering van de nieuwe natuur mogelijk maken.

Vorige week stemden B en W in met de afspraken met de deelnemers. Hierin is vastgelegd op welke wijze de nieuwe natuur wordt aangelegd en beheerd. „De afgelopen periode hebben de deelnemers hard gewerkt aan hun plannen om de nieuwe natuur en de recreatieve versterking van het gebied te gaan realiseren”, aldus de gemeente.

Het gaat bij dit project om een landschappelijke, recreatieve en agrarische invulling. Wethouder Siepel (ChristenUnie) spreekt van een mooie toevoegde waarde voor de oostkant van Dronten: „Het is mooi dat gezamenlijk met de deelnemers een volgende stap is gezet.” Uiteindelijk is het de bedoeling dat de natuur zelfstandig en zonder overheidssteun door inwoners en organisaties wordt beheerd.

Op de foto v.l.n.r.

  • mevrouw Van Dongen
  • de Van Dongen
  • wethouder Siepel
  • de heer Buist
  • de heer Westra

Nieuwe natuur