Kajsa Ollongren
Kajsa Ollongren .

Dronten dubbel zo groot? Minister Ollongren tilt aanpak over de zomer heen

Algemeen

DRONTEN - Het lukt minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken niet om de Tweede Kamer voor de zomer een aanpak te sturen voor de bouw van 100.000 extra woningen in Flevoland. „Ik kom voor 1 oktober met een nadere brief over de aanpak van mogelijke grootschalige woningbouw in Flevoland”, schrijft de D66-minister in een brief aan de Kamer.

De gemeente Dronten is bereid een forse bijdrage te leveren aan die 100.000 extra woningen. De gemeenteraad koos in mei voor een groei van 65- tot 75.000 inwoners. In het uiterste geval is dat bijna een verdubbeling. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) sprak vorige maand tijdens een werkbezoek van drie Kamerleden over 10.000 extra woningen.

De hele discussie over de extra groei van Flevoland is het gevolg van een door de Kamer aangenomen motie van VVD’er Daniël Koerhuis. Omdat er ook enkele andere moties zijn ingediend over grootschalige woningbouw, wil de minister de verschillende plannen integraal op elkaar afstemmen. Dat lukt haar niet voor de zomer.

Honderdduizend woningen

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden