De Silo krijgt tien woonlagen.
De Silo krijgt tien woonlagen. Van Wijnen

Eerste huurders Havenkade krijgen direct na zomervakantie de sleutels

Algemeen

DRONTEN - Projectontwikkelaar Van Wijnen overhandigt direct na de zomervakantie de sleutels aan de huurders van de eerste eengezinswoningen aan de Havenkade: „Daarmee zijn zij de eerste bewoners van de eerste, compleet gasloze stadswijk van Dronten.”

Het gaat om vier woonblokken. „Compleet, duurzaam, gasloos en energiezuinig”, aldus Van Wijnen. De afbouw is op dit moment in volle gang.

Tien woonlagen

Na de vakanties start ook de verkoop van 34 koopappartementen voor het woongebouw De Silo. Dit complex krijgt tien woonlagen. De Silo komt op het uiterste punt van het schiereiland.

Eveneens na de zomervakantie start de verkoop van deelproject Demeter: 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Deze woningen komen te liggen aan weerszijden van wat Van Wijnen de 'binnenboulevard' van Havenkade Dronten noemt.

„Havenkade Dronten biedt straks het nieuwbouwhuis van de toekomst: de woonbuurt wordt gasloos en energiezuinig”, meldt de projectontwikkelaar, „Alle woningen beschikken over een bodemwarmtepomp en vloerverwarming. Goed voor het milieu, maar ook voordelig voor de portemonnee.”