Informatieavond Windplan Groen in Biddinghuizen.
Informatieavond Windplan Groen in Biddinghuizen. Ā©maartenheijenk.nl

Raad van State stuurt deel bezwaren tegen Windplan Groen terug naar de rechtbank

Algemeen

DEN HAAG - De Raad van State heeft binnen twee weken na de zitting over Windplan Groen al Ć©Ć©n uitspraak gedaan. Deze betreft Ć©Ć©n van de veertien ingediende bezwaren. De Raad van State heeft gezegd niet bevoegd te zijn over dit onderwerp en heeft het doorgestuurd naar de rechtbank.

Veertien bezwaarmakers lichtten op 19 juni in Den Haag hun bezwaren tegen het windplan toe. In principe doet de Raad van State binnen zes weken uitspraak. Vermoed werd dat de Raad deze periode met nog eens zes weken zou verlengen. Vandaag kwam de Raad echter al met een eerste uitspraak.

Geen verrassing

Voor voorzitter Wim Luijkx van Windkoepel Groen kwam deze uitspraak niet als een verrassing: ā€žEĆ©n bezwaar was in instantie ingediend bij de rechtbank. Die rechtbank had ā€˜m doorverwezen naar de Raad van State. En de Raad van State zegt nu: wij zijn hiervoor niet de eerst bevoegden.ā€

Hans van Veen van de Vereniging van Eigenaren Ketelhaven is Ć©Ć©n van de bezwaarmakers. Hij zegt in een eerste reactie dat deze uitspraak vermoedelijk tot vertraging van het windplan gaat leiden. Wat de exacte consequenties zijn, weet hij echter nog niet. Daarover moet hij zich eerst laten informeren door de juristen, die de bewoners van het bungalowdorp bijstaan.

Wim Luijkx denkt dat het voor de overige procedures bij de Raad van State niet tot vertraging leidt: ā€žDie ene procedure bij de rechtbank liep al en moet nu weer opgepakt worden. Ik weet op dit moment nog niet precies wat dat gaat betekenen.ā€

Uitspraak Raad van State

Windplangroen

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden