NCK in Dronten
NCK in Dronten © Eelco Lindhout (archieffoto)

Wielerbond zet licht op groen voor zowel Zuiderzeeronde als NCK in Dronten

Sport

DRONTEN - De KNWU heeft vrijdag een voorlopige kalender gepubliceerd voor de herstart van het wielerseizoen. Ook de twee jaarlijkse wedstrijden in Dronten - de Zuiderzeeronde en de Nederlandse clubkampioenschappen - staan daarop vermeld. Het betekent dat de organisatoren nu ijlings aan de slag moeten om alles op tijd rond te krijgen, te beginnen met de vergunningen bij de gemeente Dronten.

De Zuiderzeeronde staat gewoonlijk in het voorjaar op de kalender. In het conceptprogramma van de wielerbond staat deze wedstrijd nu gepland voor zaterdag 5 september. De NCK is één week naar achteren geplaatst en gaat naar zaterdag 3 oktober.

Voorbereid

De aanwijzing door de KNWU kwam voor organisator Afons Jansman niet helemaal als een verrassing: „De bond had ons gevraagd of we op de nieuwe kalender wilden, als daar ruimte voor was. En daar hebben we positief op gereageerd. We waren dus voorbereid.”

Nu de wedstrijden daadwerkelijk gepland staan, gaat wielervereniging De IJsselstreek kijken of ze het daadwerkelijk rond krijgen: „En dat hangt om te beginnen af van de vraag of we een vergunning krijgen bij de gemeente Dronten.”

Corona-proof

Jansman verwacht dat er uitgebreid gesproken moet worden met de gemeente over de te nemen coronamaatregelen: „En daarna komen de vervolgstappen. Zo moeten we ons draaiboek corona-proof maken, moeten we voldoende vrijwilligers op de been brengen, noem maar op.”

Voor de Zuiderzeeronde is het de bedoeling om net als de afgelopen jaren ’s morgens een wedstrijd voor de junioren te houden en ’s middags voor de elite/beloften. Over de NCK zegt Alfons Jansman: „Dat is een nog groter evenement met meer deelnemers, dus ook daar moeten we over in overleg met de KNWU en de gemeente om te kijken of het allemaal haalbaar is.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden