Andy Houtkamp
Andy Houtkamp .

Andy snijdt hout | Fietsen

Algemeen

(Door Andy Houtkamp)

Sinds een half jaar mag ik mij inwoner van Dronten noemen nadat ik de 40 voorafgaande jaren trotse Haarlemmermeerder was. Eigenlijk van de ene naar de andere polder. Omdat ik van oudsher weet dat je met fietsen altijd tegenwind hebt als je door het drooggemalen deel van Nederland rijdt, hebben mijn vrouw en ik een elektrische fiets gekocht. Nooit gedacht dat het ooit zou gebeuren, maar het moest maar.

We houden van uit eten gaan en helaas is de keuze in Dronten beperkt. Ons oog was gevallen op Elburg en Kampen om regelmatig te gaan dineren. Nee, niet boos worden, we eten uiteraard ook regelmatig in Dronten bij At Sea, De Rede of Aan De Fonteyn en ook de 4 Seizoenen bij mij op het golfpark wordt regelmatig bezocht.

Maar ik vind Kampen en Elburg leuke plaatsen, uiteraard omdat ze een veel langere historie hebben dan Dronten. Met een gewone fiets zou dat net te ver zijn en dus rijden wij met fietsondersteuning. Vaak maken we er een feestje van met een tochtje en daar ben ik heel blij van geworden.

Wat is het geval? In onze tochten door en rondom Dronten hebben wij veel prachtige plekken mogen ontdekken. Zelfs bossen ontbreken niet. Echt een genot om te fietsen. Dat hadden wij niet verwacht omdat dat in de gemeente Haarlemmermeer niet echt het geval was.

Nu hebben wij ook nog, bij de inburgering in Dronten, van de gemeente twee fietskaarten gekregen. Dus wat dat betreft zitten we helemaal goed. Het enige is dat de kaarten wel een beetje oud zijn volgens mij. De openbaring namelijk tijdens onze laatste tocht: Bremerbaai, een prachtig strandje met dito water, gerealiseerd met geld van de Europese unie. Deze staat er niet op. Toch ook weer zoiets waar je als gemeente best trots op mag zijn.

Dus gemeente, kom op en maak elke paar jaar een ge-update kaart. Goed voor het toerisme en fijn voor mij, want ik ben, met mijn vrouw, een gewaardeerd fietser geworden door deze mooie gemeente. Maar wil dan wel weten wat er allemaal voor moois is. En dat heeft de gemeente in eigen hand.

Hoe makkelijk kan het zijn.

Andy Snijdt Hout

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden