Voormalig tuincentrum De Boeg
Voormalig tuincentrum De Boeg ©maartenheijenk.nl

Appartementencomplex van vijf verdiepingen op locatie tuincentrum De Boeg

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft het woningbouwplan voor het voormalige tuincentrum De Boeg ter inzage gelegd. Blikvangers in het project van ontwikkelaar en eigenaar H. van der Steeg BV worden twee appartementengebouwen van vijf verdiepingen aan De Zuid.

De 38 appartementen komen in het westelijke deel van het perceel, op een ‘zichtlocatie’ aan De Zuid. Een aantal appartementenbewoners krijgt straks te maken met te veel geluid van het verkeer op De Zuid. Omdat het maar om een hele kleine overschrijding gaat en het geluid ver onder de maximale waarde blijft, bieden B en W hiervoor ontheffing.

Overige woningen

Op het achterliggende deel van het perceel blijft de voormalige bedrijfswoning van het tuincentrum gehandhaafd. Daarnaast komen twee twee-onder-éénkapwoningen, georiënteerd op De Boeg. Aan de zijde van De Stag komt lage bebouwing: acht twee-onder–éénkappers. Geörienteerd op het binnenterrein zijn13 rijwoningen gepland. In totaal gaat het dus om 61 woningen.

De nieuwe woonwijk wordt vanwege de verkeersdrukte niet rechtstreeks aangesloten op De Zuid. Ook komt er geen ontsluiting via het Dronterpad, omdat dit pad bestemd is voor langzaam verkeer. Daarom is ervoor gekozen de woningen alleen via De Boeg en De Stag te ontsluiten.