Winkelcentrum Swifterbant
Winkelcentrum Swifterbant Ā©maartenheijenk.nl

Winkelcentrum Swifterbant heeft groen en betere verlichting en parkeervakken nodig

Swifterbant

DRONTEN - De wensen en ideeƫn voor het winkelcentrum in Swifterbant richten zich onder andere op meer openbare verlichting, het centrum verbinden met het park De Greente door vergroening en het aanpakken van parkeervakken.

Dat schrijft het gemeentebestuur in haar actieplan voor dit winkelcentrum. Het plan moet dit najaar door de gemeenteraad worden vastgesteld, evenals de plannen voor Biddinghuizen en Suydersee. De daadwerkelijke aanpak begint daarna op verzoek van de gemeenteraad in de twee kleinere dorpen.

Rapportcijfer 7,4

In een onderzoek van het bureau I&O Research krijgt het winkelcentrum in Swifterbant het rapportcijfer 7,4. Dat is lager dan de beide andere centra (Suydersee 7,7 en Biddinghuizen 7,6).

Swifterbant krijgt een hele dikke onvoldoende voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer: 4,7. Lage rapportcijfers zijn er ook voor faciliteiten als bankjes (5,7), de omvang van het winkelaanbod (6,5), de aanwezigheid van groen (6,5) en het horeca-aanbod (6,9).

Daar staan hoge scores tegenover voor de bereikbaarheid op de fiets (8,7) en auto (8,2), de stallingsmogelijkheden voor de fiets (8,0) en de veiligheid (7,9).

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden