Winkelcentrum Biddinghuizen
Winkelcentrum Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Horeca-aanbod slecht in winkelcentrum Biddinghuizen, bereikbaarheid soort hoog

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - „Voor Biddinghuizen is onder andere verbinding tussen de verschillende pleinen door vergroening en looproutes en de entree van het winkelcentrum belangrijk.” Dat schrijft het gemeentebestuur in haar actieplan voor het winkelcentrum Biddinghuizen.

Het winkelcentrum krijgt het rapportcijfer 7,6. Dat is iets hoger dan Swifterbant en iets lager dan Suydersee in Dronten. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau I&O Research.

Bereikbaarheid

Hoge cijfers zijn er voor de bereikbaarheid met de fiets (8,6), met de auto (8,3) de veiligheid (8,0), schoon/onderhoud (7,9) en parkeermogelijkheden voor fiets en auto (allebei een 7,7).

Daar staat een dikke onvoldoende voor het horeca-aanbod (4,9) tegenover. Ook de faciliteiten als bankjes (5,7) scoren laag, evenals de aanwezigheid van groen (6,6), de omvang van het winkelaanbod (6,8) en de sfeer/uitstraling (6,9).

Een en ander blijkt uit het actieplan van de gemeente Dronten voor winkelcentrum Biddinghuizen. Als dit plan dit najaar door de gemeenteraad is vastgesteld, komt Biddinghuizen samen met Swifterbant als eerste aan de beurt voor de daadwerkelijke aanpak.