Meerpaalplein
Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl

Agractie Flevoland vanavond op Meerpaalplein: „Wel degelijk gemeld bij gemeente”

Algemeen

DRONTEN - Een groep agrariërs verzamelt zich vanavond vanaf half acht onder de vlag van Agractie Flevoland op het Meerpaalplein. „En om acht uur zou er wat kunnen gebeuren”, kondigt een woordvoerder aan, „Wat? Dan moet je maar komen kijken.”

De gemeente Dronten stelde gisteren en vanochtend dat er geen melding is gedaan van een demonstratie. Agractie Flevoland zegt in een reactie dat er wel degelijk contact is geweest met de ‘veiligheidsadviseur’ van de gemeente en vanmorgen nog met de secretaresse van de burgemeester.

Stikstofplannen

De actie in Dronten vormt een vervolg op de bijeenkomst van gisteravond op De Deel in Emmeloord. Daar stonden volgens Omroep Flevoland tientallen tractoren geparkeerd en werden speeches gehouden. De protesten richten zich tegen de stikstofplannen van de regering en met name de nieuwe veevoerregel.

„Het wordt vanavond niet echt een protest”, aldus Agractie Flevoland, „Het gaat meer om saamhorigheid, samenkomen en het er samen over hebben. We gaan niets dichtzetten ofzo en zijn al helemaal niet op rotzooi uit.”

Agractie Flevoland