Afbeelding
eigen foto

Vier loodzware schuiven in Reevesluis gehesen: „Om de waterstand te regelen”

Algemeen

DRONTEN - Er zijn de afgelopen week vier schuiven aangekomen bij de Reevesluis en in de spuisluis gehesen. „Deze schuiven zijn nodig om straks de waterstand op het Drontermeer en het Vossemeer te reguleren”, meldt het IJsseldelta programma.

De vier schuiven zijn gemaakt van staal en wegen 15 ton per stuk. Vanuit de fabriek in Krimpen aan de IJssel zijn ze met een vrachtwagen naar Zwartsluis gebracht. Daar werden ze op een ponton gehesen. Met een duwboot werd het ponton naar de Reevesluis gebracht.

Regelen waterstand

Afhankelijk van het weer en de te verwachten waterstand worden de schuiven bediend om de waterstand te regelen. Door de schuiven dicht te zetten wordt het water vastgehouden.

„De schuiven kunnen helemaal open of gedeeltelijk open, om de gewenste waterhoeveelheid door te laten. Hierdoor kan heel nauwkeurig de gewenste waterstand worden gerealiseerd op zowel het Drontermeer als Vossemeer.”

De verwachting is dat de spuisluis vanaf oktober 2020 klaar is om de testfase in te gaan. Dan wordt gekeken of de spuisluis veilig is en werkt zoals het moet werken.

Afbeelding
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden