Afbeelding
eigen foto IVN

Vogelnatuurroute Roggebotstaete, Roggebotzand en Vossemeer: „Prachtige wandeling”

Algemeen

DRONTEN - Op Landgoed Roggebotstaete is zaterdag een nieuwe vogelnatuurroute geopend. Deze wandelroute was de eindopdracht van vijf studenten die de Natuurgidsenopleiding van IVN Flevoland volgen.

Wandelaars kunnen hun auto parkeren bij de ingang van Landgoed Roggebotstaete. Op het houten huisje naast de parkeerplaats hangt een IVN-kast met een geplastificeerde routebeschrijving die meegenomen kan worden.

De routebeschrijving omvat een kaart van het gebied met de wandelroute. Per vogelsoort wordt aangegeven waar de hoogste kans is deze te spotten. Van elke soort is een foto met beschrijving bijgevoegd.

Wandelroute 3 of 6 kilometer

De wandeling bestaat uit twee delen en begint met een route over Roggebotstaete. Vervolgens gaat de route door het Roggebotzand en weer terug naar de parkeerplaats. Daar wordt een oversteek over de dijk gemaakt om de watervogels op de zandbanken in het Vossemeer te bekijken.

De twee delen zijn aparte wandelingen van circa één uur, maar zijn ook achter elkaar te lopen. De route is in totaal 6 kilometer lang. Na gebruik kan de handleiding weer terug gedaan worden in de IVN-kast, voor de volgende gebruiker. „Laat uw reactie in het gastenboek achter”, zegt initiatiefneemster Angela Leusink.

Boomkwekerij Tonsel

Op werk- en zaterdagen is tussen 9 en 17 uur een extra route mogelijk over de naastgelegen boomkwekerij Tonsel. Deze loopt langs 21 nestkastjes en is bij de plantenverkoop te verkrijgen.

„Met deze prachtige wandeling kan iedereen de bijzondere vogels van het Roggebotzand en Vossemeer leren kennen”, vertelt Leusink, „De vogelnatuurroute is de hele week open tussen zonsopgang en zonsondergang.”