GroenRijk aan de Rietweg
GroenRijk aan de Rietweg ©maartenheijenk.nl

Gemeente stelt overburen GroenRijk gerust: „Staan nog helemaal aan het begin”

Algemeen

DRONTEN - Er volgen nog allerlei van procedures voordat er op het voormalige perceel van GroenRijk aan de Rietweg 300 arbeidsmigranten kunnen wonen. „We staan nog helemaal aan het begin”, zo stelt de gemeente de overburen van de wijk De Landmaat gerust.

‘Actievoerder’ Ed de Sevren Jacquet vertelt dat 150 overburen inmiddels hun handtekening hebben gezet tegen het plan voor Polenhuisvesting. Hij is blij dat er nu contact is met de gemeente: „Ik hoop dat dit zo blijft. Maar wij hebben wel aangegeven dat wij verder gaan met de actie om duidelijk te maken dat de omwonenden tegen het plan zijn.”

Principeverzoek

De gemeente bevestigt in een brief aan de buurt dat er een principeverzoek ligt voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Ook is het in het gemeentehuis bekend dat Zorgerf Dronten interesse heeft voor het perceel. „Voor beide ontwikkelingen geldt dat de gemeente Dronten geen initiatiefnemer is. De gemeente is geen eigenaar van deze grond.”

Voordat er ‘ja’ gezegd wordt, buigen eerst de ambtenaren, daarna B en W en vervolgens de gemeenteraad zich over het plan. En de initiatiefnemers moeten verplicht met de buurt in gesprek. Pas als dat allemaal goed is verlopen, wordt de wijziging van het bestemmingsplan voorbereid. Ook hierin heeft de gemeenteraad het laatste woord.

„Vanuit de gemeente beoordelen wij of het initiatief op een juiste wijze met de omgeving is afgestemd, voordat we een besluit nemen”, belooft de gemeente.

Locatie Rietweg

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden