Winkelcentra 'aan de grote kant'.
Winkelcentra 'aan de grote kant'. ©maartenheijenk.nl

Dronten dubbel zo groot? B en W wilden héél graag in de motie over 100.000 huizen

Algemeen

DRONTEN - B en W van Dronten hebben in februari nadrukkelijk gevraagd om te worden opgenomen in de motie over de bouw van 100.000 extra woningen in Flevoland. Deze motie is in maart door de Tweede Kamer aangenomen. De gemeenteraad van Dronten heeft aansluitend gezegd te willen groeien naar 65.000 tot 75.000 inwoners.

„Vitale winkelcentra en vitale dorpen zijn heel erg afhankelijk van aantallen inwoners en consumenten. Daarom heeft het college in februari verzocht om in de motie Koerhuis ‘rondom Dronten’ op te nemen”, zegt wethouder Irene Korting (VVD).

Nadrukkelijk gevraagd

In de motie van VVD-kamerlid Daniël Koerhuis (pdf) zijn vier woningbouwlocaties expliciet genoemd: Pampus, Warande, Oosterwold en rondom Dronten. Dus het initiatief om Dronten daarin op te nemen lag bij het gemeentebestuur? „Laten we het zo zeggen: we hebben in elk geval nadrukkelijk gevraagd om ‘rondom Dronten’ op te nemen in de motie”, antwoordt wethouder Korting.

Ze voegt eraan toe dat de winkelcentra in de drie dorpen aan de grote kant zijn voor de inwoneraantallen. Korting vindt het daarvoor belangrijk dat Dronten door de Tweede Kamer genoemd is: „Want uiteindelijk worden centra bepaald door de hoeveelheid consumenten die er zijn.”

Honderdduizend woningen