Café De Overkant in Dronten-zuid.
Café De Overkant in Dronten-zuid. eigen foto

Na overname Raedthuys en La Vie nu een nieuwe naam voor AtDronten: De Overkant

Partnerbijdrages

DRONTEN - Miranda en Barteld Hoekman hebben zich de afgelopen periode flink geroerd op horecagebied in Dronten. Ze waren al eigenaar van café At Dronten in Dronten-zuid en namen vorig jaar ’t Raedthuys en La Vie over. Recentelijk werden de aandelen van hun compagnons Jorna en Dion Raven overgenomen en deze week veranderden ze de naam van At Dronten in De Overkant.

De ondernemersechtparen Hoekman en Raven namen zes jaar geleden het café aan de Wardhof in Dronten-zuid over. „Vooral omdat we het leuk vinden om voor Dronten iets neer te zetten”, zeiden ze daarover. Jorna Raven organiseerde in die tijd samen met collega’s en vrijwilligers het jaarlijkse feest Dronten@Live in De Meerpaal. In lijn daarmee werd de naam van het café veranderd in At Dronten.

't Raedthuys en La Vie

Een jaar geleden volgde de overname van café-restaurant ’t Raedthuys aan het Meerpaalplein en café La Vie aan Het Ruim. De sluiting tijdens de coronaperiode is aangegrepen om de drie horecabedrijven grondig te verbouwen.

Die opknapbeurt was tevens aanleiding om de naam in Dronten-zuid te veranderen. Barteld Hoekman: „Het heeft jarenlang café De Overkant geheten. Het lag buiten het centrum: aan de overkant. Daar is de naam ooit vandaan gekomen. In de volksmond heet het nog steeds De Overkant, zelfs voor jonge mensen die er vroeger nooit geweest zijn. We willen een nieuwe start maken en omdat we het zelf ook een mooiere naam vinden, noemen we het nu weer De Overkant.”

Eigen organisatie

Tijdens de coronacrisis hebben de ondernemers ook de eigen organisatie onder de loep genomen. Omdat Miranda Hoekman de enige van de vier is die fulltime in de horecazaken werkt, werden de aandelen van Dion en Jorna Raven overgenomen. Tevens werd Pascal Kijk In de Vegte, die al lange tijd bedrijfsleider is in zuid, mede-eigenaar van De Overkant.

Volgens Hoekman gaat het goed met de drie horecabedrijven. Dat komt ook omdat hij tevens een ICT-bedrijf heeft in Almere en hij en zijn echtgenote dus niet 100% van de horeca hoeven te leven: „De afgelopen drie maanden hebben we er geld ingestoken. Nu we weer open mogen, gaan we de komende anderhalf jaar gebruiken om de achterstanden in te lopen.”

„Eigenlijk gaat het dus heel goed. We hebben drie mooie bedrijven in Dronten en het is lekker druk op de terrassen.”

Café-restaurant ;t Raedthuys na de verbouwing (eigen foto)

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden