Afbeelding
wurliburli

Gemeente: Horeca-ondernemers in Dronten verzuimen vergunningen aan te vragen

Algemeen

DRONTEN - Volgens de gemeente Dronten geven de horeca-ondernemers uit zichzelf vaak geen wijzigingen door in hun bedrijfssituatie of verzuimen ze nieuwe vergunningen aan te vragen. Drank- en horecavergunningen worden vaak pas aangevraagd na controle door de gemeente.

Het jaarverslag Vergunningverlening Toezicht & Handhaving meldt dat er in de gemeente Dronten 61 horecabedrijven zijn en 33 zogenaamde ‘para-commerciële inrichtingen’. Hun drank- en horecavergunningen kennen geen einddatum, maar ondernemers zijn wel verplicht wijzigingen door te geven en zo nodig een nieuwe vergunning aan te vragen. Het valt de gemeente op, dat ondernemers dit veelal niet doen als er geen actieve controle wordt uitgeoefend.

10 vergunningen verleend

Het aantal aanvragen van horeca-ondernemers lag daardoor in 2019 ruim 60% lager dan de gemeente Dronten had verwacht. Er werden slechts 10 drank- en horecavergunningen verleend en 7 wijzigingen gemeld.

Voor dit en volgend jaar gaat de gemeente het bestand van drank- en horecavergunningen actualiseren: „Dit houdt in het aanschrijven van de horeca-ondernemers en checken of de gegevens en vergunningen nog kloppen.”