Patrick Posthuma (trainer Asv Dronten)
Patrick Posthuma (trainer Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Flevolands voetbalkampioenschap krijgt herkansing na de winterstop

Sport

DRONTEN - Asv Dronten had zich door een 4-1 overwinning op SV Marknesse geplaatst voor de kwartfinale, Swift’64 werd vlak voor de coronacrisis met 2-1 uitgeschakeld door hoofdklasser Flevo Boys. Het voetbaltoernooi om de Flevoland Cup wordt echter niet uitgespeeld. Wel staat er voor na de winterstop een nieuwe editie gepland.

Het toernooi is een initiatief van Almere City FC. De profclub wil hiermee de Flevolandse verenigingen aan zich binden en dichter tot elkaar brengen. Het door Rixax uit Almere gesponsorde knock-outtoernooi had vorig seizoen moeten resulteren in een ‘final four’ in het Almeerse voetbalstation. Er lagen geldprijzen klaar en de winnaar wachtte een oefenwedstrijd tegen de profs.

Het toernooi was georganiseerd door Patrick Posthuma, de huidige trainer van Asv Dronten die werkzaam is bij Almere City FC. Hij vertelt dat de editie 2020 niet wordt uitgespeeld. Posthuma voegt eraan toe dat het initiatief waarschijnlijk - net als het afgelopen seizoen - na de jaarwisseling weer wordt opgepakt.