Boerenprotest op het Meerpaalplein
Boerenprotest op het Meerpaalplein

CDA kritisch over bufferzone aan rand van Dronten: ,,Hoe concreet zijn de plannen?"

Algemeen

DRONTEN - Het CDA in Provinciale Staten is kritisch over de mogelijke bufferzone aan de oostrand van de gemeente Dronten. De fractie wil van gedeputeerde Harold Hofstra weten hoe concreet de plannen zijn.

DeDrontenaar.nl schreef de afgelopen week over de plannen voor een bufferzone als deel van de oplossing van het stikstofprobleem op de Veluwe. Dit plan is ter sprake gekomen in de ‘gebiedstafel’, waar overheden, agrariërs, bouwers en natuurpartijen zich buigen over het stikstofprobleem.

Echt een oplossing?

Het CDA vraagt van wie dit idee komt en of er al afspraken zijn gemaakt met andere overheden of organisaties. Bovendien wil het CDA weten of zo’n bufferzone wel ècht een oplossing is voor de stikstofproblemen op de Veluwe.

Ook vindt de fractie het merkwaardig dat dit soort ideeën van de gebiedstafels naar buiten komen terwijl Provinciale Staten slechts beperkt op de hoogte wordt gehouden: ,,Daarom moet de gedeputeerde na de zomer Provinciale Staten informeren over de stand van zaken bij de gebiedstafels, vooral nadat een van de deelnemende agrariërs de gesprekken als ‘nutteloos’ heeft bestempeld in DeDrontenaar.nl."

Bufferzone