Afbeelding

Ook de afgelopen week geen nieuwe coronagevallen in de gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - Er zijn de afgelopen week geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Dronten. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

Drie en een halve week geleden werd er voor ’t laatst een inwoner van de gemeente Dronten positief getest op COVID-19, om precies te zijn op 27 juni. Het laatste sterfgeval als gevolg van corona dateert van 13 juni en de laatste ziekenhuisopname van 23 mei.

Update RIVM:

Dinsdag 21 juni, 14:00 uur

Afgelopen week zijn er 987 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna 2 keer zoveel als vorige week. Er zijn 19 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is een toename van 3 patiënten in vergelijking met de vorige week. Er zijn 7 personen als overleden gemeld, 1 minder dan in de week er voor. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich weer meer in Nederland. Het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus neemt toe. In de teststraten stijgt het percentage positieve testen en het reproductiegetal ligt boven de 1. Zie het nieuwsbericht Aantal besmettingen COVID-19 neemt toe

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zichzelf aanmelden voor een test in de GGD teststraten. Ook worden mensen getest bij de huisarts of in het ziekenhuis of door de GGD’en voor bron- en contactonderzoek. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden