Afbeelding
eigen foto OFW

OFW en Salverda belonen bewoners Dronten-centrum voor medewerking en geduld

Algemeen

DRONTEN - Om hun medewerking en geduld te belonen, hebben bouwbedrijf Salverda en Oost Flevoland Woondiensten de 104 huurders uit Dronten-centrum dinsdag in het zonnetje gezet. „Het groot onderhoudsproject aan de woningen aan de Groenland-, Spiegel-, Kombuis- en Galjoenstraat werd hiermee feestelijk afgerond”, aldus OFW, „De woningen zijn klaar voor de toekomst.”

„Vooraf waren de bewoners wat sceptisch en wisten niet wat ze konden verwachten. Het groot onderhoud werd ook als best pittig ervaren, maar gedurende de werkzaamheden werden ze steeds enthousiaster”, meldt de corporatie, „Wij vinden het mooi om te zien dat tijdens het groot onderhoud de saamhorigheid in de wijk is toegenomen.”

Drie maanden

In september 2019 startte bouwbedrijf Salverda in opdracht van OFW met het groot onderhoud aan de woningen. Per woning waren er gedurende drie maanden mensen in en om het huis aan het werk. Zo werd onder andere het dak aangepakt, nieuw voegwerk aangebracht, werden kozijnen en beglazing vervangen en werd de gevelisolatie opgewaardeerd.

„Dankzij deze maatregelen zijn de woningen technisch en energetisch weer in orde”, aldus OFW, „Mooie bijkomstigheid voor de huurders; lagere woonlasten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden