At Sea
At Sea Ā©maartenheijenk.nl

Plan om deel van het Abbertstrand bij At Sea te veranderen in hondenstrand

Algemeen

DRONTEN - B en W hebben het plan om het noordelijke deel van het Abbertstrand te veranderen in een hondenstrand. ā€žDit heeft als gevolg dat dit deel dan geen officieel zwemstrand meer isā€, schrijft het gemeentebestuur in haar beleidsvisie stranden.

Het Abbertstrand ligt aan het Drontermeer bij strandpaviljoen At Sea. Het is het meest noordelijke strand van de gemeente Dronten. Het officiƫle strandgedeelte voor honden moet gerealiseerd worden aan de kant van de Reevesluis en Kampen. De gemeente voert over dit plan overleg met waterschap Zuiderzeeland en de provincie Flevoland.

Rust of een wandeling

Volgens de beleidsvisie is het Abbertstrand niet het meest populair onder de inwoners van de eigen gemeente. Die gaan vooral naar de middelste vier stranden.

Het beleidsplan stelt dat de bezoekers met name naar het Abbertstrand komen voor de rust of een wandeling. Dit karakter moet als het aan B en W ligt ongewijzigd blijven.

Kleine activiteiten

Wel wil de eigenaar van At Sea graag de bestaande safaritenten het hele jaar laten staan. Ook denkt hij de relatie van het strand met het strandpaviljoen te kunnen versterken door enkele keren per jaar kleinschalige activiteiten te organiseren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om beachvolleybal of voetbal. Het gemeentebestuur wil hieraan meewerken.

De gemeente onderzoekt voor het Abbertstrand de mogelijkheden voor ā€˜een diverser aanbod aan overnachtingsmogelijkhedenā€™. De toiletvoorzieningen zijn aan vervanging toe. Het college heeft deze vervanging gepland voor 2026 en wil er 100.000 euro voor uittrekken. In hetzelfde jaar moet er ook een speeltoestel ter waarde van 15.000 euro worden geplaatst.

Strandenbeleid

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden