Spijkstrand
Spijkstrand ©maartenheijenk.nl

Spijkstrand wordt met toiletgebouw en nieuwe sportvoorzieningen een 'hotspot'

Algemeen

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, trekt de gemeente Dronten het komende jaar 100.000 euro uit voor een toiletgebouw op het Spijkstrand bij de Elburgerbrug. Ook wil het college voor 25.000 euro aan sportvoorzieningen realiseren.

„Het Spijkstrand is kwalitatief één van de betere stranden en bestaat uit een mooi breed zandstrand met een aantal baaien”, meldt de beleidsvisie stranden van de gemeente, „Het Spijkstrand is één van de drukst bezochte stranden.”

Best bereikbaar

Het strand begint bij de Elburgerbrug en loopt door tot Europarcs. Aan het strand is café-restaurant Beachclub Nu gevestigd. „Het is vanuit Dronten het meest dichtbij en best bereikbare strand”, schrijft het gemeentebestuur, „Het Spijkstrand wordt ook druk bezocht door fietsers en andere recreanten uit Elburg en omgeving.”

Volgens het college is de beachclub een meerwaarde voor het strand: „Zij zijn als het ware de gastheer.” Toch is er volgens het gemeentebestuur ruimte voor verbetering. Zo is er geen aparte toiletvoorziening. Met een toiletgebouw en nieuwe voorzieningen als een badminton-, volleybalnet en speeltoestellen denkt de gemeente de actievere jongere bezoeker te binden: „Met deze toevoegingen en mogelijkheden vormt het Spijkstrand één van de hotspots.”

Strandenbeleid

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden