Gemeente Dronten wil naast NK strandhandbal ook NK’s voetbal en volleybal

Sport

BIDDINGHUIZEN - Bij Molencaten Park Flevostrand worden ieder jaar al de Nederlandse kampioenschappen strandhandbal gehouden (zie video). De gemeente Dronten wil ook ruimte bieden aan andere grootschalige strandgerelateerde evenementen, zoals de NK's beachsoccer en -volleybal. Dit staat in de nieuwe beleidsvisie stranden.

In die beleidsvisie schrijft het gemeentebestuur dat recreatie-ondernemers de mogelijkheid krijgen om kleinschalige activiteiten te ontplooien: „Hierbij valt te denken aan de verhuur van ligbedden, kleinschalige sport- en speltoernooien en kinderfeestjes.”

70.000 euro

Om die activiteiten mogelijk te maken, willen B en W 70.000 euro uittrekken voor diverse sport- en spelvoorzieningen op de stranden. Daarbij wordt gedacht aan een badminton-, volleybalnet en speeltoestellen op het Spijkstrand bij Beachclub Nu en aan speeltoestellen op het Ellerstrand-noord, Abbertstrand en een sportvoorziening op het Boschbergstrand.

Grootschalige evenementen als NK's passen volgens de beleidsvisie binnen het gemeentelijk evenementenbeleid. Wel wordt er meteen aan toegevoegd dat deze activiteiten niet concurrerend mogen zijn met de evenemententerreinen in de gemeente.

Strandenbeleid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden