Zuiderzee op Zuid
Zuiderzee op Zuid ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Harderstrand is niet alleen bedoeld voor Molecaten, Landal en Zuiderzee op Zuid

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Harderstrand wordt vooral bezocht door bewoners en bezoekers van appartementencomplex Zuiderzee op Zuid, recreanten van Molecaten Park Flevostrand en Landal Waterparc Veluwemeer. Toch vindt het gemeentebestuur het belangrijk dat de openbaarheid van dit strand behouden blijft.

Het Harderstrand ligt vlakbij het aquaduct naar Harderwijk. Vanaf de doorgaande Harderbosweg, de weg over de dijk, is het strand nauwelijks te zien. Het is onderverdeeld in een gedeelte ten noorden en ten zuiden van appartementencomplex Zuiderzee op Zuid.

Teruggeven aan natuur

In hun nieuwe strandenbeleid stellen B en W voor om nauwelijks iets te wijzigen aan het Harderstrand. Er wordt dan ook geen geld aan uitgegeven. Het enige dat het gemeentebestuur wil doen is het kleiner maken van het zuidelijke strand. Het meest zuidelijke puntje wordt teruggegeven aan de natuur.

Terwijl de gemeente geen plannen heeft voor het Harderstrand, zijn de diverse ondernemers wel actief: „De huidige beheerder heeft wensen om strandhuisjes te realiseren. Waterskivereniging De Harder gaat de komende jaren aanpassingen doen op haar terrein en de uitbater van de horecavoorziening heeft wensen om deze uit te breiden.”

Strandenbeleid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden