Afbeelding
Gerd Altmann

Corona steekt in Almere weer de kop op; besmettingen in Lelystad, NOP en Urk

Algemeen

DRONTEN - Nadat in Almere ruim twee weken lang geen coronabesmettingen werden vastgesteld, steekt het virus daar sinds anderhalve week weer de kop op. Ook in Lelystad, de Noordoostpolder en op Urk zijn voor ā€™t eerst sinds weken personen positief getest op COVID-19.

In Dronten en Zeewolde zijn al geruime tijd geen coronabesmettingen vastgesteld. In Zeewolde werd op 20 juli voor ā€™t laatst iemand positief getest, in Dronten op 27 juni.

Almere

In Almere zijn de afgelopen anderhalve week 32 inwoners positief getest. Vier mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en Ć©Ć©n persoon overleed aan de gevolgen van het virus. Vooral de laatste dagen zijn er in Almere veel COVID-19 besmettingen bijgekomen: 4 op woensdag, 7 op vrijdag en 8 op zaterdag.

In de Noordoostpolder werd vrijdag een inwoner positief getest, nadat de ziekte daar ruim twee maanden niet was vastgesteld. Op Urk werd op dezelfde dag eveneens een inwoner positief getest en een persoon opgenomen in het ziekenhuis. Daar was het anderhalve maand geleden dat er voor ā€™t laatst een COVID-19-geval was.

In Lelystad werd gisteren een inwoner positief getest. De voorlaatste in de provinciehoofdstad was op 3 juli.

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden