Begraafplaats De Wissel in Dronten.
Begraafplaats De Wissel in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Crematorium Dronten

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Onlangs raakte ik in gesprek met een oud-collega die in de Randstad woont. Goh Hans, hebben jullie in Dronten een crematorium? Waarop ik antwoordde: „Nee, daar moeten voor wij naar Lelystad of Zwolle.”

Het zette mij wel aan het denken. Ik ben nog lang niet van plan het vaantje te strijken, maar om ooit gecremeerd te worden in Lelystad of Zwolle? Crematorium Lelystad mag dan wel volgens eigen zeggen ‘warm en sfeervol’ zijn en Zwolle ‘modern en intiem’, als het ooit zo ver komt, dan toch het liefst in Dronten in de oven. Ovens genoeg in Dronten, maar geen crematorium. Ja, een dierencrematorium in Swifterbant.

De gemeente Dronten heeft inmiddels ruim 40.000 inwoners en over een paar jaar misschien wel zo’n 60 tot 70.000 inwoners. Potentiële klanten genoeg, zou je zeggen.

De Wissel is een gemeentelijke begraafplaats, dus van ons allemaal. Ik vind dat de gemeente de begraafplaats compleet moet maken met een crematorium. Daar is op De Wissel genoeg ruimte voor. Stelt mij in ieder geval gerust en hoef ik na mijn dood ook niet meer ver te reizen.

Dubbel en Dwars Dronten

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden