USRA
USRA archieffoto

Zelfs de alternatieve corona-introductie van USRA gaat niet door: „Heel erg jammer”

Algemeen

DRONTEN - Studentenvereniging USRA had voor de eerstejaars studenten in Dronten een ‘coronaproof’ introductieprogramma opgesteld. Daarover was al overeenstemming met de gemeente en de politie. De persconferentie van Mark Rutte van gisteravond gooide roet in het eten: „Heel erg jammer.”

De introductie in Dronten bestaat traditiegetrouw uit twee delen: één week van de hogeschool en een USRA-week. De studentenvereniging had haar kampeerweek door de coronamaatregelen al geschrapt. De week was teruggebracht tot twee dagen en er zou in kleine groepjes gewerkt worden in de sociëteit aan de Educalaan. Ruim 200 nieuwe leden hadden zich voor die alternatieve introductie aangemeld, meer dan vorig jaar.

Jammer natuurlijk

Dat alternatieve plan is nu dus ingehaald door de actualiteit. Dianne van Raalte van de USRA-introductiecommissie betreurt dat: „Je wilt je nieuwe leden bij elkaar brengen en dat kan nu niet. Dat is jammer natuurlijk, maar wij kunnen er weinig aan veranderen. Het kabinet heeft het besloten, daar moeten we ons aan houden, simpel.”

„Het was natuurlijk een tegenvaller”, voegt USRA-voorzitter Thomas Flipsen eraan toe, „Wij hadden ons helemaal ingesteld op de anderhalve meter en op het werken met kleine groepjes. Dat gaat nu dus niet meer door. Gisteren hebben we dat ook aan onze nieuwe leden laten weten.”

Op de vlakte

Thomas houdt zich op de vlakte als hem gevraagd wordt naar zijn mening over de beslissing van de regering: „Daar gaat het kabinet over, die hebben er meer zicht op.” Ook Dianne laat niet het achterste van haar tong zien: „Of het terecht is? Dat weet ik niet. Er is een besluit genomen en wat je daar ook van vindt, je moet je er uiteindelijk toch aan houden. Het is hartstikke jammer, maar het is niet anders.”

USRA gaat kijken of de nieuwe leden online kennis kunnen maken met de vereniging. „Daar gaan we nu over brainstormen”, zegt Dianne van Raalte, „We moeten nog even bedenken hoe we dat precies gaan doen. En misschien kunnen we op een ander tijdstip in kleine groepjes iets organiseren. Het is nu vooral kijken naar de dingen die wèl kunnen.”

Thomas Flipsen: „We zouden sowieso al een gedeelte online doen: met wat filmpjes om iedereen voor te stellen en te laten zien wat er binnen de vereniging allemaal gebeurt. Daar gaan we ons nu op richten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden