Politie bij wielerevenement.
Politie bij wielerevenement. ©maartenheijenk.nl

Wielerwedstrijd in Dronten gaat niet door omdat politie het niet kan inplannen

Sport

DRONTEN - De opnieuw geplande Zuiderzeeronde kan op 5 september toch niet doorgaan. „Dit heeft de organisatie met spijt moeten besluiten nadat recent het definitieve bericht kwam dat de politie geen ondersteuning kan bieden voor een veilig verloop van het wielerevenement.”

De Zuiderzeeronde bestaat uit een klassieker voor junioren en voor elites/beloften onder auspiciën van de stichting Wielerevenementen De IJsselstreek en de KNWU met start en finish in Dronten. De wedstrijd stond eerder voor april op de kalender. Er was toen al gekozen voor een nieuw parcours in verband met een verminderde inzet van politie. De wedstrijd kon echter niet doorgaan vanwege de coronaproblematiek.

Politie

De KNWU had de wedstrijd voor september opnieuw vastgesteld. „Wij hebben onmiddellijk de organisatie van de wedstrijd weer opgepakt en ook politieondersteuning aangevraagd”, schrijft de stichting in een persbericht, „De politie bleek echter op deze termijn de ondersteuning niet meer te kunnen inplannen.”

De stichting Wielerevenementen is vijf weken druk geweest om de Zuiderzeeronde te organiseren: „Maar wij moeten concluderen dat we zonder politiebegeleiding de veiligheid van de renners en alle betrokkenen en vrijwilligers niet kunnen waarborgen.”

De organisatie hoopt de wedstrijd in 2021 wel weer te kunnen organiseren.