Milieustraat gemeente Dronten.
Milieustraat gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Aantal afvaldumpingen stijgt naar boven de 30 per week: „Hoofdzakelijk bouwafval”

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel zei twee maanden geleden tegen de gemeenteraad dat het aantal afvaldumpingen in de gemeente was gestegen naar 20 à 30 per maand. Inmiddels meldt hij dat het er nu gemiddeld meer dan 30 zijn.

In februari constateerde de gemeente Dronten nog 1 à 2 afvaldumpingen per week. Inmiddels is dat aantal fors toegenomen. De wethouder roept de inwoners om mee te helpen met de bestrijding: „Het is voor iedereen van belang dat we hier samen iets aan doen; immers de verwerkingskosten moeten worden betaald en deze worden verdeeld over alle huishoudens in onze gemeente.”

Milieustraat

In juni had wethouder Siepel het nog over ‘een kleine toename’ van bijplaatsingen en dumpingen van afval. Hij kon niet zeggen of het te maken heeft met de nieuwe maatregel dat inwoners nog slechts 100 in plaats van 300 kilogram afval gratis naar de milieustraat mogen brengen. Wel zei hij dat de stijging te maken kon hebben met het feit dat er tijdens de coronacrisis sowieso meer huisafval was.

Overigens zijn dumpingen in de terminologie van de gemeente iets anders dan bijplaatsingen. Onder ‘bijplaatsingen’ verstaat de gemeente afval dat naast de ondergrondse containers wordt gezet. Dat ging in juni om zo’n 50 gevallen per maand.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden