Fietsoversteek Zambonistraat
Fietsoversteek Zambonistraat Ā©maartenheijenk.nl

Parallelweg langs Flevoweg dicht; nog geen oplossing voor AZC-voetgangers

Algemeen

KAMPEN - Een deel van de parallelweg van de Flevoweg (N307) tussen Dronten en Kampen gaat zes weken dicht voor het verkeer. Deze weg wordt druk gebruikt door wandelaars, met name van en naar het AZC in Dronten. Voor hen is nog geen oplossing gevonden.

Vanaf morgenavond (maandag 17 augustus) tot eind september is een deel van de parallelweg afgesloten. Dit in verband met werkzaamheden voor het verleggen van ondergrondse kabels en leidingen door aannemer Siers. De afsluiting bevindt zich ter hoogte van gemaal Kampen (Flevoweg 72 en 74).

McDonaldā€™s

De fietsers en voetgangers tussen Dronten en Kampen kunnen tijdens deze periode niet rechts van de weg (gezien vanuit Dronten) en worden omgeleid via de linkerkant. Ze komen dan uit bij de oversteek Zambonistraat (richting McDonaldā€™s en Aldi). Deze is echter uitsluitend berekend op fietsers. Voetgangers halen de overkant niet met groen licht.

De provincie Overijssel is eigenaar van dit kruispunt. De wegbeheerder liet aanvankelijk weten dat het licht voor de wandelaars langer op groen zou staan. Daar is inmiddels van afgezien. ā€žHet heeft toch meer voeten in aarde voor de overige verkeerstromen", aldus de aannemer, ā€žHet is een vrij complex verhaal. Komende maandag gaan we bekijken hoe we dit oplossen."

Zambonistraat

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden