Kinderdisco
Kinderdisco eigen foto

Diva’s brengen ondanks onweer sfeer in Dronten-noord: „Iets bijzonders neergezet"

Algemeen

DRONTEN - „Ik denk dat we met z’n allen iets bijzonders hebben neergezet, daar mogen we best een beetje trots op zijn”, glundert Anke Dekkers. De serie zomeractiviteiten in de wijk Dronten-noord werd gisteravond afgesloten met muziek. En ondanks een onweer-onderbreking van een uur was dat een mooie happening: „De sfeer was heel goed.”

Het bewonerscomité gaat het zomerseizoen binnenkort evalueren. Het zit er dik in dat er ook volgend jaar weer allerlei buurtactiviteiten op poten worden gezet. „Er hadden soms wat meer mensen mogen komen. Deze week hadden we de buurtcamping. Dat was supertof, maar er hadden ook nog wel een paar tentjes bij gekund. Ach, het was de eerste keer en het moet groeien. Toch denk ik dat we al met al dik tevreden mogen zijn.”

Zomer vol activiteiten

De activiteiten in De Grutto, de Oeverloper, de Morinel en de Kievit startten in november met een wijkfeest, georganiseerd samen met studentenvereniging USRA. Het was de bedoeling om studenten en ‘gewone’ buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. De succesvolle avond leidde tot de oprichting van het bewonerscomité en een zomer vol activiteiten.

De eerste activiteit had een zomeravondconcert moeten worden. Dat ging toen vanwege de weersvoorspellingen niet door. Gisteravond stond het opnieuw op de kalender. Het begon met een kinderdisco door De Vintage DJ Serge Dubois, waarbij de voetjes al snel van de vloer gingen.

Onweer

Om acht uur zou er voor de ouderen een optreden van de Diva’s volgen. Op dat moment barstte het onweer echter los en werd iedereen naar huis gestuurd: „Onder de bomen, dat was te risicovol.” Een uur later knapte het op en werd de buurt via Facebook opgeroepen om terug te komen. Anke Dekkers was verrast dat bijna iedereen daar gehoor aan gaf.

De drie diva’s, waaronder twee Drontenaren, brachten bekende hits ten gehore. De organisatoren waren blij met de opkomst en vooral de uitstekende sfeer.

Wijkfeest

Het wijkcomité kijkt ondertussen alweer naar de toekomst. Behalve een nieuwe serie zomeractiviteiten zouden ze ’t liefst weer een wijkfeest organiseren. „Want daar is het allemaal mee begonnen.”

„Alleen is corona op dit moment de grote spelbreker. Vorig jaar zijn er over de hele avond zo’n vierhonderd mensen geweest en dat kàn nu niet. Dus we moeten maar eens om tafel om te kijken naar alternatieven.”