VIDEO | Nieuwe kerk in Biddinghuizen is klaar, maar kerkgangers mogen er niet in

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het is een bizarre situatie. De Protestantse Gemeente Biddinghuizen heeft jarenlang gespaard en is twaalf jaar bezig geweest met de verhuizing naar een nieuwe kerkzaal. En nu die nieuwe kerk ein-de-lijk zo goed als klaar is, mogen de kerkgangers door de coronamaatregelen de diensten niet bijwonen…

Kerkenraad-voorzitter Jan Klopman weet dat verschillende gemeenteleden het moeilijk vinden om van de oude situatie naar de nieuwe kerk te gaan. De mensen die de nieuwe kerk gezien hebben, zijn volgens hem echter aangenaam verrast.

Gesloopt

De kerk is gevestigd in de voormalige Rooms Katholieke kerk. De parochie heeft de zaal om niet beschikbaar gesteld in ruil voor medegebruik gedurende een afgesproken periode. De oude protestantse kerk is inmiddels gesloopt. Op die plek begint binnenkort de bouw van het multifunctioneel gebouw.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kerk. Het is de bedoeling dat de zaal op zondag 13 september officieel in gebruik wordt genomen. „Dan hopen we dat alles klaar is”, zegt Klopman.

De Voorhof

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden