Automobilisten moeten in Dronten relatief ver omrijden naar basisscholen
Automobilisten moeten in Dronten relatief ver omrijden naar basisscholen CBS

Automobilisten moeten in Dronten relatief ver omrijden naar basisscholen

Algemeen

DRONTEN - De gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde basisschool is in de gemeente Dronten per fiets 0,2 kilometer kleiner dan met de auto. Daarmee is Dronten na Eemnes en Zeewolde één van de ‘nummers drie' van Nederland.

Het CBS heeft de afstanden tot de dichtstbijzijnde basisscholen in beeld gebracht op basis van data van de Fietsersbond. Het zijn cijfers over 2019.

Uitgestrekt

Dronten is een uitgestrekte gemeente, dus het wekt geen verwondering dat de gemiddelde afstand tot een basisschool, gemeten voor fietsers, groot is. Deze bedraagt in Dronten 1,2 kilometer.

In de gemeenten Urk, Schiedam, Amsterdam, Den Haag en Haarlem is de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde basisschool met 0,4 kilometer het kleinst. Inwoners van Baarle-Nassau moeten gemiddeld het verst fietsen naar een basisschool: 1,5 kilometer.

Omrijden

Landelijk is de dichtstbijzijnde basisschool per fiets 0,1 kilometer dichterbij dan met de auto. In 6 op de 10 gemeenten is er geen verschil, in de overige gemeenten is de afstand op de fiets hooguit 0,4 kilometer kleiner dan met de auto.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden