Martien Hermans (voorzitter OVDD)
Martien Hermans (voorzitter OVDD) ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente spreekt niet namens ondernemers: „Het vliegveld kan en moet open”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten spreekt bij haar bezwaren tegen vliegveld Lelystad niet namens de ondernemers. Dat schrijft Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in een brief aan de gemeenteraad: „Wij willen nogmaals benadrukken dat wij voorstander zijn van een zo spoedig mogelijke opening van Lelystad Airport.”

B en W en de gemeenteraad hebben er in een brief op aangedrongen te wachten met de opening van de luchthaven tot in ieder geval 2023. OVDD is slecht te spreken over de toonzetting van dat bezwaar, waarin wordt gesproken over de ‘zwaarst getroffen’ gemeente en ‘ernstig negatieve gevolgen’.

Kwalijk

„Wij zijn van mening dat de gemeente wel erg makkelijk zegt te spreken namens inwoners en ondernemers”, stelt OVDD in haar door voorzitter Martien Hermans ondertekende brief. De vereniging vindt het kwalijk dat er wordt gedaan alsof de ondernemers zijn betrokken bij het opstellen van het gemeentelijke bezwaarschrift.

De ondernemersvereniging blijft van mening dat het vliegveld open moet ‘vanwege de verwachte directe en indirecte economische impuls die dat aan ons gebied kan geven’. Volgens de OVDD zijn de veelbesproken laagvliegroutes in november 2021 van de baan: „Punt opgelost.”

Corona

OVDD vindt het een vreemd argument om openstelling uit te stellen vanwege corona: „Kleinere vliegvelden kunnen slimmer omgaan met groepen en er zijn relatief weinig vliegbewegingen.”

Verder uitstel is wat de ondernemers betreft ‘niet aanvaardbaar en onnodig’. Ze denken dat Dronten na opening van het vliegveld gewoon kan doorgroeien: „Immers ondanks alles is de omgeving van Schiphol nog steeds voor velen een aantrekkelijk gebied dus waarom zou dat hier niet kunnen?”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden